Clos du Tue-Boeuf (Puzelat) Vin Blanc 2023
Clos du Tue-Boeuf (Puzelat) Vin Blanc 2023
Het Domein: Clos du Tue-Boeuf
Thierry en Jean-Marie Puzelat, broers die stammen uit een wijnmakersfamilie in de Loire, runnen sinds 1994 hun domein ‘Clos du Tue-Boeuf’, genaamd naar de locatie in Les Montils, Cheverny. Het domein is sinds 1996 biologisch en de wijnen worden volledig natuurlijk gevinifieerd. Sulfitage gebeurt heel omzichtig.
Cuvee : Vin Blanc Jaargang : 2023
Kleur : Wit
Druiven : Sauvignon Blanc
Land: Frankrijk Regio: Loire Appellatie/plaats : Cheverny
Bio/Biodynamisch/Natuurlijk? Biologisch en natuurlijk
Smaakimpressies en andere informatie
Afkomstig van stokken tussen 5 en 20 jaar oud.
6 maand opvoeding op inox vaten.
Fruitig (steenfruit, appel), floraal in de neus (vlierbloesem) en mineralig.
Foodpairing suggesties : Aperitief, koude visschotels, gebakken vis, zeevruchten, salades (veggie, kip, scampi), frisse kazen (bijv. geitenkaas), sushi